הבלוג שלנו

העיזים כמו הכבשים היו מהחיות הראשונות שבויתו ע"י האדם.

שרידי עצמות עיזים שנמצאו באתרים ארכיאולוגיים במערב אסיה אפשרו תיארוך מהתקופה שבין 6000  – 7000  לפני הספירה.

עיזי הבר וכבשי הבר שניצודו שימשו מקור לפרוות, בשר, שומן, עצמות קרניים ומעיים לעשיית כלים. צמר וחלב הופיעו כמוצרים נוספים מהצאן (כבשים ועיזים), לאחר ביותו.

העז שתרמה להתפתחות העז המודרנית מקורה בהרים הגבוהים של אסיה ועד המזרח התיכון.

בסוג עז מבחינים במין מבוית אחד – עז הבית, אשר בו כ 350 גזעים.

מיון גזעי העיזים נעשה על פי צורת האוזניים והקרניים, על פי מוצאם ופיזורם הגיאוגרפי ועל פי ייעודם.

גזעים בעלי אוזניים שמוטות ((lop ears זו הקבוצה הגדולה ביותר. לקבוצה זו שייכים הגזעים המקומיים: הממבר, עז הסורית ועז סיני.

גזעים מטיפוס נובי ((Nubian type אף הם שייכים לקבוצה זו. עליו נמנים הגזע השאמי/ דמשקאי וכן האנגלו נובי שיובא לארץ.

עיזים בחוות קורנמל
עיזים מגזע אנגלו – נובי בחוות קורנמל

 

העז האנגלו נובית היא גזע בריטי המוכר כבר מ 1850

גזע לבשר מאזור מדבריות סודן שעברה הכלאות עם גזעים מקומיים לחלב מאזור הודו.

גזע המותאם לאזורים חמים, שהעלה את ביצועי העיזים המקומיות הן בתנובת החלב והבשר.

עיזים אלו ידועות כמניבות חלב עשיר ברמות חלבון ושומן גבוהים.

 

יש נטייה לחשוב כי חלב העיזים דל יותר בלקטוז.

להלן טבלה המשווה בהרכבי החלב של יונקים שונים

נתוני הרכב חלב בבעלי חיים שונים
השוואת הרכב החלב בבעלי חיים שונים

צרו קשר

ניתן להשאיר פרטים בטופס ונחזור אליכם בהקדם.

     

    ימי פעילות – שלישי עד ראשון

    שעות פעילות – 10:00-17:30

    ימי שני  – סגור

    שלחו הודעה התקשרו עכשיו
    X